Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ζωή είναι πολλές φωτογραφίες ..



Πάντα μου άρεσε να κοιτάζω φωτογραφίες..παλαιές δικές μου οικογενειακές, φιλικές, οικείες ..δικές μου αλλά κυρίως άλλων..

Κοιτώντας τες αυτό που έπαιρνα ήταν η ατμόσφαιρα, οι χαρακτήρες των προσώπων..όχι το αν βγήκαν όμορφα τα πρόσωπα..ούτε αν «κόπηκε» κάποιο κεφάλι, πόδι κλπ..

Αυτό που χαρακτηρίζει τις φωτογραφίες είναι για μένα η απόδοση των συναισθημάτων, της ατμόσφαιρας στην οποία βγήκε τότε η φωτογραφία αλλά και τα συναισθήματα που γεννώνται όταν τις κοιτάμε..

Πολλές φορές η ανάμνηση αναζητά την εικόνα … και όταν η εικόνα έρχεται μπροστά σου σε κάνει να επαναξιολογείς, να επαναπροσδιορίζεις, να συγκινείσαι, να θυμάσαι, να νιώθεις τον εαυτό σου με πιο έντονο τρόπο.

ΥΓ: ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Την επόμενη φορά που θέλουμε να φωτογραφήσουμε ή να φωτογραφηθούμε δεν χρειάζεται να φτιάξουμε τα μαλλιά μας ή να «τοποθετήσουμε» σε «σωστά» σημεία το / τα πρόσωπο/πρόσωπα … Αρκεί να νιώσουμε ο εαυτός μας εκείνη τη στιγμή..

Η θέαση της παρακάτω φωτογραφίας μπορεί να αποτυπώσει καλύτερα το τι εννοώ:

 Πηγή: http://photography.nationalgeographic.com/photography/photo-tips/people-pets-photos/

Σχόλια

  1. Λένε ότι οι αναμνήσεις μας αλλάζουν όσο περνάει ο καιρός και ότι καταλήγουμε να "θυμόμαστε" κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που πραγματικά ζήσαμε! Οπότε οι φωτογραφίες νομίζω μας "θυμίζουν" κάτι διαφορετικό όποτε τις βλέπουμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χριστουγεννόσκονη τέλος…

Τα κεφάλια ξανά μπροστά στην οθόνη δουλεύοντας σε excel , γράφοντας σε word και μελετώντας pdf … Τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες τελείωσαν…το χριστουγεννιάτικο δέντρο περιμένει να ξεστολιστεί. Η βαβούρα της προετοιμασίας «τραπεζιών» έχει σταματήσει … Ο καζαμίας του 2012 αγοράστηκε …το ίδιο και τα καλεντάρια και σημειωματάρια του νέου έτους… Και αφού έληξε η χριστουγεννιάτικη διάθεση, αυτό που μένει είναι να καταρτισθεί η λίστα με τους στόχους του 2012... Η αλλαγή του έτους με φέρνει συνήθως σε ανησυχία ως προς το τι θα φέρει αλλά φέτος περισσότερο η διάθεση αφορά αλλαγές. Ευχές – κλειδιά για το 2012 και κάθε έτος: Διάθεση, δράση, σκέψη! Και μια άλλη ευχή κλεμμένη; καλά μυαλά!

Out of … Square Greek Automatic reply

Επαναστάτη του «καναπέ», αγανακτισμένε της «πλατείας» κάνε το παρακάτω τεστ: 1. Μήπως για τα πολιτικο-οικονομικο-κοινωνικά δρώμενα της χώρας σου δεν αντιδράς τη σωστή στιγμή, για το σωστό λόγο, στο σωστό άνθρωπο / πράγμα / κλπ κλπ; ΝΑΙ ή ΟΧΙ 2. Τους μεγαλο-επιχειρηματίες και τους τηλεστάρ, τον ημιμαθείς και διεφθαρμένους πολιτικούς δεν θα ζηλέψεις αν δεν τον κουβαλάς μέσα σου... ΣΩΣΤΟ ή ΛΑΘΟΣ [ Όχι, για ξαναδιάβασε την πρόταση. Η απάντηση είναι προαιρετική. Εντάξει δεν θα σε κάνουμε και ρόμπα – δημοσίως εννοώ! ] 3. Τώρα που σηκώθηκες κι εσύ από την καρέκλα αορίστου χρόνου...[επειδή απολύθηκες]...μήπως θυμάσαι ότι κάποτε κι εσύ να την είχες δει ο celebrity της γειτονιάς σου! ΑΛΗΘΕΙΑ ή ΨΕΜΑ  [Αν ξεχνάς, επισκέψου σύντομα νευρολόγο ώστε να σου δοθεί η σωστή διάγνωση και η απαραίτητη αγωγή] 4. Κάποτε προγραμμάτιζες τα Σου Κου σου και ζητούσες αναρρωτική άδεια τη Δευτέρα λόγω κάποιου hangover. ΑΛΗΘΕΙΑ ή ΨΕΜΑ [Μην ανησυχείς οι άδειές σου δεν χρεώνονται αναδρομικά] Αν έχεις απαντ